אם אתם מוצאים חיפושיות בקמח, אל תתבאסו – זה לא תמיד אשמתכם (לרוב זה פשוט מגיע עם המוצרים שאנו קונים). מזיקים אלו נפוצים יחסית במזווה ובמטבח, וקל יחסית להיפטר מהם. רגע לפני שאתם עושים סדר פסח בבית – חכו, קראו מה שיש לנו לומר על חיפושית הקמח וכיצד מדבירים אותה.
תוכן עניינים (שיעשה לכם חיים קלים)
איך להיפטר מחיפושית הקמח אם כבר יש לי אותן?
אחסנו את המזון במזווה שלכם בכלים אטומים, לא בקליפסים ולא עם גומיות. זה ימנע מהם מלהיכנס לאוכל שלכם מלכתחילה. למתקדמים – אתם יכולים לפזר קצת אדמה דיאטומית סביב היקף המזווה שלך; זה יהרוג את כל החיפושיות שינסו לחצות אותו.
לבסוף, אם יש לכם כלבים או חתולים, וודאו שהאוכל שלהם סגור גם הוא בכלי אטום כדי שהמזון לבעלי החיים לא יהפוך למזון לכל בעלי החיים (גם אלו שאתם לא רוצים בבית – קרי החיפושיות).
כיצד אוכל להיפטר מחיפושיות במזווה שלי?
אם יש לך חיפושיות במזווה, הדבר הראשון שאתה צריך לעשות הוא לזרוק כל מזון פתוח או לא אטום. לאחר מכן, נקה את האזור ביסודיות, תוך מתן תשומת לב מיוחדת לסדקים ולחריצים שבהם הם עשויים להתחבא. הצב מלכודות פרומון ייעודיות לחיפושית הקמח (או לחרקי מזון באופן כללי) ושקול לפזר אדמה דיאטומית סביב אזור המזווה
כיצד נכנסות חיפושיות קמח לקמח?
זחלי חיפושית הקמח אוהבים במיוחד מקומות חשוכים ולחים, ולכן הם מגיעים לעתים קרובות לקמח כאשר הוא מאוחסן במיכל לא אטום. הם יכולים גם להיכנס לקמח אם יש נגיעות במזווה שלך; החיפושיות יזחלו על שקיות הקמח ויטילו שם את ביציהן. כדי למנוע את זה, אחסן את הקמח שלך בכלי אטום ובדוק אם יש חרקים לפני השימוש בו.
שאלות על חיפושית הקמח | על חיפושית הקמח – בקצרה |
מה מושך חיפושית קמח? | חיפושיות קמח נמשכות למקורות מזון המכילים רמות גבוהות של פחמימות וחלבונים (כמעט כמונו – בלי החלבונים). מקורות מזון אלה כוללים קמח, דגנים, דגנים, אגוזים, פירות יבשים ושוקולד. זחלי חיפושיות הקמח נמשכים במיוחד למקורות מזון אלו מכיוון שהם זקוקים לרמה גבוהה של חלבון על מנת להתפתח לחיפושיות יפות אדומות ובוגרות. |
מה אוכלות חיפושיות הקמח? | חיפושיות קמח מסוגלות לאכול כמעט כל סוג של דגן או קמח. הם גם יאכלו פירות יבשים, אגוזים, שוקולד ואפילו תבלינים (זוכרים שאמרתי לכם גם לבדוק את ארון התבלינים – לשאוב אותו מידי פעם ולנקות אותו מעת לעת?). הדבר היחיד שחיפושיות הקמח לא יכולות לאכול הוא חרקים חיים – הדברה ביולוגית לא באמצעות חיפושית הקמח. |
כמה זמן חיפושית הקמח יכולה לחיות ללא מזון? | חיפושיות קמח בוגרות יכולות לחיות עד שנה ללא מזון. עם זאת, שלב הזחלים במחזור החיים של חיפושית הקמח דורש מקור מזון קבוע על מנת לשרוד ולהתפתח למבוגרים. |
האם אפשר לאכול קמח שהיו בו חרקי מזון (חיפושית הקמח או חרקים אחרים)? | לא מומלץ להשתמש בקמח שהיה נגוע בחיפושיות קמח. החיפושיות עלולות לזהם את הקמח בצואה שלהן, שעלולה להכיל חיידקים מזיקים. בנוסף, החיפושיות עצמן עלולות להזיק אם נבלעות. |
מחזור החיים של חיפושיות הקמח וכיצד להיפטר מהן.
מחזור החיים של חיפושיות הקמח
מחזור החיים של חיפושיות קמח מורכב בדרך כלל מארבעה שלבים:
ביצה, זחל, גולם ובוגר. נקבות מטילות ביצים על או ליד מקורות מזון, וזחלים יוצאים מהביצים כדי להנות ולאכול ממקורות מזון אלו. לאחר שהזחל מתבגר והופך לבוגר – מה שקורה בדרך כלל תוך חודשיים – הם מתחילים לחפש את אהבת ליבם (בקיצור, להזדווג, להתרבות ולשגשג – בתקווה שלא במטבח שלכם).
כמה זמן חיות חיפושיות קמח?
חיפושיות קמח בוגרות חיות בדרך כלל כ -שנה! (ישנם מקרים בודדים בהם חיפושיות קמח חגגו גם 4 שנים), ככלל אצבע הן יכולות לשרוד עד שנה בתנאים אידיאליים. הזחלים יכולים לשרוד מספר חודשים ללא מזון, כל עוד יש להם גישה ללחות.
כיצד להיפטר מחיפושיות קמח.
הדרך הטובה ביותר להיפטר מחיפושיות הקמח היא למנוע אותן מלכתחילה. איך?
- שמרו על אזורי אחסון מזון נקיים ולא עמוסים.
- אטמו את כל הסדקים והחריצים שמהם הם עלולים להיכנס.
- אם כבר חיפושית הקמח הגיעה לביתכם – השליכו כל מזון נגוע ונקו היטב את האזור (לרוב המזווה והשיש) שבהם המזון אוחסן.
- ייתכן שתצטרך גם לטפל במזווה שלך בקוטל חרקים כדי לחסל את החרקים הנותרים.
איך נפטרים מזחלי חיפושית הקמח?
קשה לזהות זחלים מכיוון שלעתים קרובות הם מוסתרים בסדקים ליד מקורות המזון או שיותר נפוץ למצוא אותם פשוט בקמח והקטניות שאתם קונים ומביאים איתכם מהשוק ומהסופר! לא פעם יצא לנו באופן אישי להיתקל במזיקים שהיו בשקיות שהבאנו איתנו מהסופר (ברגע שתצלמו ותשלחו לשירות הלקוחות שלהם תקבלו פיצוי – אל תתלהבו – פשוט תקבלו חבילה או שתיים פיצוי).
בכל מקרה, כדי להיפטר מהזחלים – זרקו את המזון הנגוע – נקו טוב את האזור, שקיות מזון אחרות ושקיות פתוחות יש לשים במיכל אטום ולא להשאיר עם הקליפס!
לאחר מכן כאשר אנו נבצע את ההדברה אנו נרסס את האזור הנגוע ונציב מלכודות פרומון ייחודיות לחרקי המזון
היכן מטילות חיפושיות קמח ביצים?
הנקבות מטילות את ביציהן על או ליד מקורות מזון, כדי שלזחלים יהיה מה לאכול כשהם בוקעים. זה יכול להיות כל דבר, מדגנים ועד פירות יבשים ואגוזים. לאחר תחילת ההדבקה, הנקבות יכולות להטיל עד 400 ביצים במהלך חייהן, ולכן חשוב לפעול במהירות כדי למנוע התפשטות נוספת של החרקים.
הדרכים הטובות ביותר למנוע חיפושיות קמח
טיפים למניעת חיפושיות קמח.
חיפושיות הקמח נמשכות למזון המאוחסן לפרקי זמן ארוכים, ולכן הדרך הטובה ביותר למנוע אותן היא לאחסן מזון במקום קריר ויבש ודבר נוסף – אם לא השתמשתם בזה פרק זמן ארוך, התוקף עבר והמזון “סתם עומד” – זרקו אותו לפח.
קבלו כמה טיפים נוספים להמנעות מחיפושית הקמח:
- אחסנו מזון במיכלים אטומים מזכוכית, מתכת או פלסטיק.
- בדקו את כל המזון לפני שאתם קונים אותו ותהיו חשדניים לגבי קנייה בתפזורת (כאשר יש שק ענק ואתם ממלאים שקית קטנה) במקום שלא נראה לכם סטרילי.
- יש לכם כבר את חיפושית הקמח בשקית אחת? זרקו מזון פתוח או נגוע אחר – אתם לא יודעים אם מסתתרות שם ביצים או מסתתרים זחלים.
- שמרו על המטבח שלכם נקי, לא עמוס ואל תשאירו פירורים ושאריות מזון באף מקום.
- הוציאו מידי פעם את כל המזון במזווה ובארון התבלינים שלכם – נקו אותו, שאבו אבק (בעיקר בשביל להימנע מביצי חיפושית הקמח) והחזירו חזרה.
- נתקלתם כבר בחיפושית הקמח ואתם לא רוצים עדיין להזמין הדברה? קנו מדבקות ייעודיות לחיפושיות מזון והציבו אותן במקומות הנגועים בחיפושית הקמח יחד עם כל ההמלצות הנ”ל.
מחיר הדברת חיפושית הקמח
מספר חדרים | מחיר הדברת חיפושית הקמח (כולל ג’וקים ונמלים) |
דירת 3 חדרים | 400 ש”ח |
דירת 4 חדרים | 450 ש”ח |
דירת 5 חדרים | 500 ש”ח |
דירת 6 חדרים | 550 ש”ח |
בית פרטי | החל מ – 350 ש”ח |
היה חלק שעניין אתכם במיוחד?
נושאים רלוונטים – שבטוח תרצו לקרוא מהם עוד: