איך נראים פשפשים? אתם בטוחים שאתם רוצים לדעת? טוב, כנראה שאתם חושדים שפשפשים (פשפש המיטה) נמצא אצלכם בבית. טוב לא סתם בבית אלא בעיקר סביב המיטה – בדגש על בסיס המיטה, גב המיטה וכפלי המזרון. אז איך הם נראים? נציג לכם בכתבה את כל הדרגות שלהם – החל משלב הביצה ועד שלב הבוגר (כולל סימנים המעידים על הימצאות פשפשים בבית).
פשפשים המיטה כמו חרקים אחרים מסדרת הפשפשאים ניזונים לצערכם מדם בלבד. הם צריכים את מנות הדם הללו בעיקר בשביל החלבונים שלכם כדי לגדול, לשגשג ולהתרבות.
זמן התפתחות הפשפשים
התפתחות הפשפשים תלוי בראש ובראשונה בטמפרטורה – נראה כאילו השיר של עומר אדם לפעמים נכתב על הפשפשים (או שרק אני חושב ככה בגלל המקצוע שלי). מתחת ל- 13 מעלות נקבות הפשפשים מפסיקות להטיל ביצים. מעל 36 מעלות חם מידי לפשפשים והם בטמפ' הנ"ל השרידות שלהם והפוריות שלהם נפגמת. אבל במדינת ישראל (כמו בקליפורניה בה מזג האוויר דומה לשלנו, אבל בזה מסתכם הדימיון בינינו) הטמפ' נעות בעיקר בין 20-30 מעלות מה שיוצר כר פורה לפשפשים לשגשג במחוזות הלבאנט.
כל כמה זמן פשפשים מתרבים?
נקבות הפשפשים צריכות להזדווג אחת ל 5-6 שבועות כדי לשמור על פוריות מלאה, בהחלט לא מציאה.
מספר הביצים שנקבה מטילה פר שבוע תלוי בטמפ'. בחדר חמים (זכרו בטמפ' בין 13-36 מעלות) נקבה צפויה להטיל בין 15-25 ביצים פר שבוע ובמהלך חייה תטיל הנקבה עד 500 ביצים כל עוד היא תגור אצלכם בחדר השינה (כלומר יהיה לה מזון) והיא תמשיך להזדווג אחת לחודש וחצי.
מצאתם משהו דומה? בתמונה האחרונה תמצאו פשפשים שרופים – ואם תרצו לקרוא עוד על השיטה שלנו להדברת פשפשים תמיד תוכלו להתקשר, לשלוח וואטסאפ (גם אם זה רק לזיהוי הפשפש שאצלכם בבית) או להזמין אונליין באתר (אל דאגה, אין צורך לשלם מראש).
איך נראים הביצים של הפשפשים?
ביצי הפשפשים נראים כמו גרגר אורז קטן בצבע לבן. לרוב לא תמצאו אותם אלא כן הנגיעות אצלכם רבה. במידה ובכל זאת החלטתם לחפש את ביצי הפשפשים חפשו אותם במקומות חבויים כמו מתחת לסדין, כפלי המזרון, ארגז המצעים ובכל המקומות שאינן גלויים לאור יום ושמש ישירה.
איך נראים פשפשים כשהם רק בוקעים?
צבע הפשפשים נע בין אדום בהיר לחום אדמדם. גודל הפשפשים תלוי בעיקר באיזה שלב הם נמצאים במחזור החיים שלהם (הפשפשים עוברים חמישה גלגולים עד שהם מגיעים לשלב הבוגר והסופי) והגודל המלא שלהם מגיע ל – 5 מ"מ.
איך נראים פשפשים לאורך חייהם?
הם די דומים לאורך כל מחזור חייהם, הדבר היחיד שמשתנה הוא כמה בוהק הצבע שלהם (בין אדום בהיר לאדום – חום) וגודלם (שתלוי במחזור החיים שלהם ובכמות מזון שצרכו).
איך נראה פשפש מיטה בוגר?
לרוב כשאנו כבר מקבלים את הקריאה לבוא ולטפל בפשפשים אנו נמצא בעיקר פשפשי מיטה בוגרים. הסיבה היא פשוטה, כשהם בוגרים אתם באמת מתחילים לשים לב שהם הם אלו שעוקצים אתכם.
בהתחלה מגיע של ההכחשה, לאחר מכן שלב אולי זה יתושים? אולי זה פרעושים ואתם לא כל כך בטוחים מה עוקץ אתכם.
כשהם מאוד קטנים גם ככה הנראה סימן העקיצה שנוצר על גופכם עובר עד הבוקר ואתם בכלל לא שמים לב. אך לאחר מספר שבועות שאתם חושדים שמשהו עוקץ אתכם נופלת ההבנה שמדובר בפשפשי המיטה. עכשיו רק צריך לצוד אותם ולמצוא את הסימנים.
האם פשפש המיטה מסוכן?
כן ולא.. אמנם עקיצת פשפש המיטה כשלעצמה אינה מסוכנת למעט מקרים קיצוניים בו אדם אלרגי לאותן עקיצות מה שיכול לגרום לו לתגובה אלרגית חריפה.
ברוב המקרים העקיצות עצמן אינן מסוכנות (ואינן גורמות לאלרגיה) והעובדה שאתם לא ישנים לבד היא זאת המדירה שינה מעיניכם הרבה יותר מהעקיצות.
איך נראים פשפשים שרופים? כולל כל הגלגולים שלהם
ניתן לראות בתמונה את הצבע שלהם שהפך מאדום לכמעט שחור וכן ניתן לראות את השלבים ממש לפי הספר (מלבד הביצים) לאחר טיפול בחום שהבריח אותם ממקום מחבואם.
סוג המזיק | סימנים |
פשפשים במיטה | נקודות שחורות כמו כתמים על גבי בסיס המיטה, גב המיטה ובכפלי המזרון. |
פשפשים בגב המיטה | הרחיקו את גב המיטה מהקיר, חפשו פשפשים או סימנים שנראים כמו כתמים שחורים. יש לכם בד על גב המיטה? תצטרכו לקרוע אותו כדי למצוא את הפשפשים ואת הסימנים שהם השאירו. |
פשפשים בארון | במידה ומצאתם פשפש או סימן לפשפשים בארון הבגדים עליכם לכבס את הבגדים בכביסה חמה – 60 מעלות ומעלה או לשים במייבש כביסה למשך 45 דקות. לא יכולים לא את זה ולא את זה? הכניסו את הבגדים העדינים (בשקית סגורה) למקפיא או שימו באוטו שעומד בשמש ישירה (חום קיצוני או קור קיצוני יהרוג את את הפשפשים). |
פשפשים במזוודה בתיק | אם חזרתם ממלון, צימר או מוטל רוב הסיכויים שהפשפשים שהבאתם הביתה הגיעו יחד עם המזוודה או התיק שלכם. כבסו את התיק בכביסה חמה או הכניסו למייבש ואם מדובר במזוודה שאבו אותה מכל פינה, הכניסו לשקית אטומה ושימו בשמש בתוך האוטו ביום חם (אגב, טיפול בחום יפתור גם את זה). |
חרקים אחרים שעוקצים | פרעושים – עיקר העקיצות יהיו ברגליים ואתם תרגישו עקיצות גם ביום וגם בלילה (בניגוד לפשפשים ששם תרגישו רק בלילה). יתושים – בעיקר בשעות אחה"צ – ואם בלילה אז לא מתחת לבגדים (נעקצתם בלילה מתחת לבגדים? חשדו בפשפשים). קרציוני (כיני) יונים – לרוב תרגישו יותר גירודים ופחות עקיצות – חפשו קן יונים בסביבת דירתכם או ביתכם. עכבישים – לרוב תראו עקיצה בודדת ולא סריית עקיצות כמו בפרעושים או פשפשים. |
נושאים רלוונטים – שבטוח תרצו לקרוא מהם עוד: