נתחיל מהסוף: הדברה במוסדות חינוך – גני ילדים ובתי ספר יכולה להעשות רק לאחר שלא נמצא פתרון אחר המניח את הדעת ואחרי ניטור ודאי של המזיקים. כמו כן על המדביר לקבל אישור בכתב מהגורם האחראי ברשות המקומית ובתיאום עם מנהל המוסד החינוכי (לפי קובץ תקנות שפירסם המשרד להגנת הסביבה).
הדברה בבתי ספר וגני ילדים
לפני שעושים הדברה בבתי ספר או בגן ילדים צריך להבין – ילדים הם רגישים פי כמה וכמה ממבוגרים בכל הקשור לחומרי הדברה. לפני שחושבים על פתרון למזיקים צריך לוודא שההדברה נעשית בחגים, בימי שישי או בתקופה שבה לאורך זמן ארוך אין הילדים שוהים במקור המודבר.
כאמור, ישנן הדברות שאינן מצריכות בכלל יציאה מהשטח המטופל (כמו הדברות מכרסמים, הרחקות יונים יישום תכשירים שאינן מצריכים יציאה מהחלל).
תוכן עניינים (שיעשה לכם חיים קלים)
ריסוס בבית ספר – נגד מה מרססים?
ריסוסים שנתיים בבתי ספר יכללו ריסוס נגד מזיקים בחופש הגדול (לרוב אמצע עד סוף אוגוסט) – בעיקר נגד תיקנים.
ריסוסים דומים יכולים להיות נגד טרמיטים, מכרסמים, הרחקת יונים ועוד – כאשר הם פוגשים במזיקים הללו.
כאשר מגיעים לבצע ריסוס בבית ספר ראשית יש לבצע ניטור, להיות בטוחים שהמזיקים המדוברים קיימים ולבדוק שאין דרך אחרת מלבד ריסוס.
לאחר ביצוע הניטור, והבנה שהריסוס תהיה הדרך היעילה ביותר כדי למגר את התופעה יש לקבל אישור על כך ממנהל המוסד החינוכי והאחראי במועצה או בעירייה על ביצוע ההדברה בשטח בית הספר.
מתי מרססים במוסד חינוכי?
לרוב ההדברה והריסוס תתבצע כאשר אין ילדים במוסד החינוך, כלומר בשעות אחר הצהריים, ימי שישי ואו בחגים.
סוג המוסד | נגד מה מרססים? |
הדברה בגן ילדים | בגני ילדים אנו מבצעים הדברה שנתית נגד ג’וקים ונמלים והדברה חצי שנתית לרוב נגד מכרסמים (עכברים, חולדות). |
הדברה בבתי ספר | בבתי ספר אנו מרססים אחת לשנה לג’וקים ונמלים (לרוב בחופשת הקיץ), מטפלים במכרסמים לפי קריאה (שכן בתי ספר הרבה יותר גדולים מגני ילדים) וכן מטפלים במזיקים שונים כגון יתושים, טרמיטים ועוד |
ריסוס בגן ילדים – ג’וקים ומכרסמים ועוד
גני ילדים בניגוד לבתי ספר הם מקור טוב יותר עבור מזיקים. גני ילדים נוטים להיות מעט יותר מלוכלכים ומזמינים למזיקים בעיקר בגלל ש –
- מדובר בילדים קטנים שנוטים להתלכלך וללכלך (ויש לי 2 כאלו).
- בגני הילדים אוכלים ומבשלים את האוכל (לעיתים רק מחממים).
יש לשים לב שמנקים כמו שצריך את אזור המטבח בכל סוף יום, ואת אזורי הפחים שמחוץ לגן הילדים בכל סוף יום (ולוודא שהפח סגור לחלוטין). גני ילדים יכולים להיות מקור טוב לג’וקים ולמכרסמים (עכברים וחולדות) בעיקר בגלל שאריות המזון. כמו כן גני ילדים רבים סובלים מיתושים ופרעושים.
- פרעושים לרוב ימצאו בעקבות המלטה של חתולה בסביבת גן הילדים, הילדים כוקטורים מעולים להעברת הפרעושים ממקום למקום וארגז החול שבו הילדים משחקים.
- יתושים ימצאו בעיקר באזור הצמחייה בחצר גן הילדים שאותה יש לרסס על מנת למנוע עקיצות מיותרות מהילדים.
הדברת גני ילדים ובתי ספר – סיכום
לסיכום, הדברה בגני ילדים ובבתי ספר הם לא בגדר חובה אם לא רואים אותם (אולי מלבד הדברה שנתית בחופש הגדול נגד ג’וקים ונמלים), אך בהחלט רצויה מטבע הדברים. ג’וקים, נמלים (גם נמלת האש לאחרונה לצערנו), פרעושים, יתושים, צרעות וטרמיטים הם רק חלק מהמזיקים שטיפלנו בהם לאחרונה במקומות הללו.
זריזין מקדימים למצוות
שימו לב לכל מזיק ומזיק הפוקד את מוסד החינוך שלכם – והקדימו לטפל ככל שיתאפשר. מזיקים רבים יכולים להתפתח ולשגשג במשך זמן רב עד שישימו לב אליהם בעיקר בגלל שהשטחים של גני הילדים ובתי הספר גדולים ומגוונים. ברגע שמצאתם איזשהו מזיק צרו קשר עם צוות מזיקיס – שלחו וואטסאפ או התקשרו ונשמח לסייע להשאיר את המזיקים מאחוריכם ולתת לכם להתמקד בחינוך הילדים בלבד.
הדברה בבית ספר גן ילדים – מחיר
בגני ילדים לרוב קל יותר לאמוד את המחיר בשיחת הטלפון כיוון שגני ילדים נוטים להיות דירות או בתים פרטיים שהסבו אותם לגן ואו אשכול גנים שדי דומים בגודלם בכל הארץ.
- הדברת מכרסמים בגן ילדים החל מ – 400 ש”ח
- הדברת ג’וקים ונמלים בגן ילדים החל מ- 350 ש”ח ותלוי בגודל הגן
- הדברת פרעושים בגן ילדים החל מ – 450 ש”ח
- הדברת יתושים בגן ילדים החל מ – 500 ש”ח (ניתן לשלב עם הדברה אחרת ולהנות מהנחה של 50%)
בבתי ספר בלתי אפשרי לתת הצעת מחיר בטלפון כיוון שכל בית ספר שונה מאחר – במקרים הללו אנו נגיע לתת לכם הצעת מחיר במקום (ללא עלות).
מה הם עשרת העקרונות שפרסם המשרד להגנת הסביבה בכל הקשור להדברה במוסדות חינוך?
- ריסוסים והדברה – רק כשאין דרך אחרת לפתור את הבעיה.
- הדברה משולבת – מניעה וניטור קודמת להדברה.
- בתקופת הלימודים ריסוס עשבייה ללא תכשירי הדברה.
- ריסוסים בזמן שהילדים לומדים? לא בבית ספרנו (הכוונה רק לאחר שהילדים יסיימו הלימודים).
- ריסוס במוסדות חינוך – בסופ”ש ובחופשות בלבד.
- במקרים חריגים שיבוצע ריסוס באמצ”ש – המנהל יקבע את זמן כניסת התלמידים בהתייעצות עם המדביר ובהתאם להוראות הרשומות בתווית חומר ההדברה.
- אישור לביצוע ריסוס יינתן בכתב מהגורם האחראי ברשות המקומית.
- את הריסוס בשטחי המוסד החינוכי יוכל לבצע מדביר עם בעל רישיון בשטח פתוח או מדביר באיוד.
- שימוש בחומרי הדברה בהתאם להוראות התווית בלבד.
קובץ תקנות שפירסם המשרד להגנת הסביבה
היה חלק שעניין אתכם במיוחד?