הדברה למסעדות היא פעולה קריטית. בין אם אתם מנקים מידי יום או שאתם מנקים "רק איפה שרואים" כשמדובר במזון ובלקוחות – אל תטעו – ואל תקחו סיכונים מיותרים. הזמינו הדברה למסעדה שלכם על בסיס חודשי – אמנם לעיתים אתם חושבים לעצמכם – אבל מה כל חודש צריכה להתבצע הדברה? אז התשובה היא כן, בהחלט!
מזיקים נפוצים במסעדות יהיו ג'וקים (בגדש על תיקן גרמני), נמלים, מעופפים, עכברים חולדות והיריעה עוד קצרה מלהכיל.
הדברה למסעדות – איך זה מתבצע?
אי אפשר להתעלם מזה, גם אם נרצה מזיקים במסעדות הם בעיה רצינית. לא רק שהם יכולים לזהם מזון ולהפיץ מחלות, אלא שהם יכולים גם להזיק לרכוש ולגרום לעוגמת נפש שאין כדוגמתה לאדם.
על מנת למנוע מזיקים, חשוב לבצע הדברה למסעדות – בין אם מדובר בפוד טארק או בסניף נאפיס.
הדברה למסעדות בצורה טובה תכלול בדיקות קבועות, נהלי תברואה נאותים, שימוש לא רק בחומריים כימיים אלא גם כאלה הנחשבים ליותר ירוקים וכמובן שימוש בתכשירי הדברה. אם אתם מזהים מזיק במסעדה שלכם (רמז: ג'וקים, נמלים, פרעושים, יתושים, זבובים, מעופפים ועוד), חשוב לנקוט בפעולה מהירה לבידוד המזיק ולהזעיק איש מקצוע לסיוע (נמליץ לכם כמובן, על מזיקיס).
סוג המזיק | כיצד ההדברה מתבצעת? |
ג'וקים | ריסוס אחת לחודש והנחת מלכודות ופתיונות כדי להילחם הן בתיקן האמריקאי והן בגרמני |
נמלים | ריסוס אחת לחודש ואו הנחת פיתיונות שהן לוקחות לקן ומרעילות אותו מהשורש |
זבובים ומעופפים | ריסוס ייעודי לזבובים ומעופפים + הצבת חרקנים במסעדה (במטבח ובחלל ההסעדה) |
חולדות ועכברים | הנחת מלכודות והצבת תיבות האכלה עם רעלים בתוכן (במידה והמסעדה נמצאת בקומת קרקע גם הצבת רעלים בבורות הביוב הסמוכים למסעדה) |
מזיקים אחרים | לרוב הריסוס יפתור כמעט את כל המזיקים, לגבי יונים, פרעושים וכו' (מזיקים פחות נפוצים במסעדה) נדע לתת להם מענה כשתצטרכו במחירי מזיקיס! |
אילו מזיקים נפוצים במסעדות?
ג'וקים – ובעיקר תיקן גרמני
ג'וקים הם אחד המזיקים הנפוצים ביותר שנמצאים במסעדות. הם נמשכים למזון ומים, ועלולים לזהם משטחים בצואה ובלכלוך שהם לוקחים איתם מבורות הביוב. ג'וקים יכולים גם להעביר מחלות, כמו סלמונלה ו-E. Coli. התיקנים האמריקאים נפוצים בארץ בעיקר בין מרץ לנובמבר, מצד שני התיקן הגרמני הוא הוא הנפוץ יותר במסעדות מאחר ומגיע יחד עם הקרטונים איתן מקבלות המסעדות את הסחורה. נחסוך לכם תיאורים ופשוט נגיד (בין אם אתם הלקוחות או המסעדנים) – מומלץ לבצע הדברה לפחות אחת לחודש.
לעוד מידע על ג'וקים
זבובים
זבובים הם עוד מזיק נפוץ שנמצא במסעדות. הם נמשכים למזון ולאשפה, ויכולים להעביר מחלות כמו סלמונלה, אי קולי וקדחת הטיפוס. זבובים יכולים גם לזהם מזון ברוק, בצואה ובקיא שלהם. הזבובים ימשכו למסעדות אם אזור פחי האשפה לא מפונים על בסיס קבוע ותכוף, במידה והצנרת ניקוז נחסמת על ידי שמנים ועוד. לזבובים מעבר לריסוס אנו נמליץ להתקין חרקנים במסעדה (יש כאלה ממש יפים).
לעוד מידע על זבובים
מכרסמים
מכרסמים, כמו עכברים וחולדות, הם גם מזיקים נפוצים במסעדות. הם נמשכים למזון ולאשפה, ויכולים לזהם משטחים בשתן, בצואה, ברוק ובשיער. מכרסמים יכולים גם להעביר מחלות כמו סלמונלה, מגפה, הנטאווירוס ו-לפטוספירוזיס. אך מעבר למחלות עם השמות הארוכים הללו – הידיעה ששילמתם כסף ואכלתם במקום בו הסתובב מכרסמם – רק הידיעה על זה גורמת לי (ואני משער שגם לכם) להקיא. הדברת מכרסמים במסעדה מתבצעת בעיקר על ידי מלכודות ורעלים (הנמצאים בתוך תיבות האכלה) וניטור מתמיד.
לעוד מידע על מכרסמים
מזיקים אחרים
מזיקים נפוצים נוספים המצויים במסעדות כוללים נמלים, עכבישים, חיפושיות, עש, צרעות, דגי כסף, מרבה רגליים ועוד. סביר שרוב המזיקים נמשכים למזון, למים ללחות ולחום שהמטבח מייצר.
צרעות כמובן הן יוצא דופן כיוון שהם לא נמשכו למטבח אלא פשוט התיישבו באזור (ויש להשמיד את הקן על מנת לחסל את התופעה). הדברה רגילה במסגרת הדברת הג'וקים תהרוג גם את מרבית המזיקים הנפוצים הנוספים שישנם במסעדות.
זיהוי מזיק לפי תמונה
הדברה במסעדות – אילו מחלות המזיקים סוחבים איתם?
מחלות
מזיקים יכולים להפיץ מחלות לבני אדם באמצעות זיהום המזון. חלק מהמחלות שמזיקים יכולים להעביר כוללות סלמונלוזיס, אי קולי, דיזנטריה, מגפה, קדחת טיפוס וקדחת דימום ויראלית. גם טבח שלא שטף את ידיו לאחר ביקור ב"משרד" (בקיצור, בשירותים) ישא איתו מחלות – אז אל תאשימו אך ורק את המזיקים!!
אלרגיות
מזיקים יכולים גם לגרום לתגובות אלרגיות אצל אנשים מסוימים – ישנם אנשים שרגישים לעקיצות מסוימות אך הדבר נדיר ביותר. רוב האלרגיות המסוכנות במסעדות קשורות יותר למזון עצמו (אלרגנים כמו בוטנים וכו') ופחות למזיקים.
זיהום מזון
מזיקים יכולים לזהם מזון בצואה שלהם, בשתן שלהם או פשוט בשהייה שלהם על מזון (מאחר והמזיקים עצמם, חלקם מטונפים). והאמת היא, שגם אם המזיק (עכבר, חולדה, זבוב או תיקן) גם אם הוא פיזית לא מזהם את המזון, בואו נראה אתכם אוכלים במקום שאתם יודעים שלטבח יש עוזרים נוספים (כן, העוזרים הם המזיקים) ונראה איך הגוף שלכם יגיב לאחר ידיעה כזאת.
כיצד מסעדות יכולות למנוע מזיקים?
- תברואה– הצעד הראשון והחשוב ביותר במניעת מזיקים הוא לשמור על המסעדה שלכם נקייה. יש לנקות בקביעות את כל המשטחים, לרבות רצפות, קירות, תקרות וציוד. יש לנקות מיד שאריות מזון ושפכים. יש לפנות אשפה מהמקום מדי יום ואף מספר פעמים ביום. יש לדאוג לאזור הפחים הכללי (זה שמחוץ למסעדה ויכול לעיתים להיות משותף למספר עסקים) – אם שם המצב קטסטרופה, הקטסטרופה אצלכם תגיע מהר מאוד.
- ניקיון גם איפה שלא רואים – גן עדן למזיקים, אם חשבתם שרצפה נקייה במרכז המסעדה זה חזות הכל אז טעות בידכם. המזיקים מעבר לעובדה שהם חיים על מזון ומים – הם בעיקר אוהבים לחות וחושך – 2 המרכיבים שנמצאים מאחורי המקררים, מאחורי התנורים מאחורי הבר וכו'. אם האזורים הנ"ל לא יהיו מבריקים (לא נקיים, מבריקים) המזיקים לא יפסיקו להתרבות אצלכם.
- קרטונים שייכים לקרטוניה – לא למסעדה מקבלים סחורה בקרטונים? אל תשאירו אותם במחסן המסעדה. הקרטונים הללו נגועים לעיתים עד מאוד בידידינו משכבר הימים – התיקן הגרמני. התיקן הזה לא רק שעמיד יותר לחומרי הדברה מבן דודו התיקן האמריקאי אלא שגם אם אתם תחדירו על בסיס יומי למסעדה שלכם קרטונים נגועים – גם הדברה פעמיים בשבוע לא תעזור. הקפידו לפרוק את הקרטונים מחוץ (או בתוך המסעדה) ולהיפטר מהם (ויפה שעה אחת קודם).
- הדברה זה לא רק חומרים כימיים, אמצעי מניעה מעבר להדברה יהיה איטום כל פתח שעלול לאפשר מזיקים להיכנס למסעדה. זה כולל סדקים בקירות וברצפות, רווחים סביב דלתות וחלונות וחורים בקרמיקות השונות במטבח.
בנוסף לתברואה והדברה, אנו נשתמש במוצרי הדברה למניעת מזיקים, כאלה שאינם דורשים חומרים כימיים שיכולים להרעיל מצד אחד את המזיקים אך מצד שני גם את הסביבה. מוצרים אלה כוללים מלכודות ופיתיונות על בסיס חומרים טבעיים (למשל מלכודת דבק לתיקנים, מלכודת קפיץ למכרסמים ועוד).
זיהית כבר מזיקים? פעל מיד!
אם אתה מזהה מזיק במסעדה שלך (ג'וק, תיקן גרמני או חולדה) הדבר הראשון שאתה צריך לעשות הוא לזהות את המזיק. ניתן לעשות זאת על ידי מבט מקרוב על המזיק והשוואתו לתמונות באתר (ממש כאן בדף הזה). אם אינכם בטוחים באיזה עם מה אתם מתמודדים שלחו וואטסאפ ונשמח לעזור לכם בזיהוי.
התקשרו אלינו (או לכל מדביר אחר, אבל אתם יודעים..)
לאחר שכבר מצאתם מזיקים אצלכם הזמינו הדברה עוד היום כדי למנוע התפתחות והישנות של התופעה הזאת. אנו נמליץ לכם באופן כללי, גם אם לא תזמינו אותנו לבצע הדברה לפחות אחת לחודש אצלכם במסעדה. תמיד אנחנו אומרים כשאנחנו כבר רואים מזיקים יש עוד הרבה קיימים שנסתרים מעינינו. כל עוד מדובר בבית הפרטי, ניחא. אבל במסעדה? רצוי שתהיה מבריקה ונקייה ככל האפשר – אתם תדאגו לניקיון
מחיר הדברה למסעדות
מחיר הדברה למסעדות נע בין 250-500 ש"ח לרוב המסעדות ומורכב מכמה פרמטרים:
- גודל המסעדה
- כמות המזיקים בתוכה
- האם תרצו חוזה מסודר או שתסתפקו בהדברה חד פעמית (פחות מומלצת)
- סוג המזיקים איתם נתמודד
כדי לתת לכם את המחיר המדויק נשמח להגיע להצעת מחיר (אל תדאגו, זה ללא עלות, מקסימום קפה מהמכונה).
תיק הדברה למסעדה
המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות כשיגיע לביקורת יבקש ממכם תיק הדברה מסודר. אנו במזיקיס נכין עבורכם תיק הדברה למסעדה – תיקייה מסודרת בה יפורטו שמות החומרים, שמות המדבירים, היכן שמנו כל דבר, מה ריססנו, נגד אילו מזיקים טיפלנו ועוד. כדי שגם הצרה הבירוקרטית (אך החשובה) הזאת תהיה מאחוריכם. אנו ננפיק לכם בצורה מסודרת אישור מדביר למשרד הבריאות כדי שכל שאלה, טענה או מענה שתהיה להם כנגדכם (הקשורה בהדברה ומזיקים, כן?) תוכלו להפנות אלינו ואנו נשמח לטפל ולתת מענה.
אנו נסמן בצורה ברורה במידה ונשתמש בתיבות האכלה – היכן הונחו ומתי בוצעו בהם ביקורות אחרונות. את כל המידע הנ"ל תקבלו לא רק בקלסר מסודר אלא גם במייל כדי שחלילה אם משהו ילך לאיבוד תמיד יהיה לו גיבוי.
הדברה במסעדות – שאלות נפוצות
נושאים רלוונטים – שבטוח תרצו לקרוא מהם עוד: