הדברת עסקים דורשת ניסיון, ידע וגמישות.
מדוע? כי הדברה לעסקים בטח כאלו מתחום המזון אינה דומה להדברה במטבח הביתי (ללקוח הפרטי).
ניסיון – לצוות מזיקיס ניסיון שהחל כבר ב – 2011 בהדברה בכלל ובהדברת עסקים בפרט.
ידע – כי אין דומה מסעדה למסעדה ובית קפה אחד למשנהו. ישנן עסקים שבהם עיקר הבעיה יכולה להיפטר על ידי ניקיון וישנן עסקים שג'לים, מדבקות לתיקן גרמני וחרקן הם בגדר חובה.
גמישות – עסקים רבים מקבלים לקוחות במרבית שעות היממה. כדי להקל עליכם (בעלי המקום) מחד וכדי לא "להפחיד את הלקוחות" מאידך – אנו נגיע בשעות הסגירה או שעה לפחות לפני הפתיחה כדי שלקוחות הקצה בכלל לא ידעו שקיימת אצלכם בעיית מזיקים כזאת או אחרת.
איך מתבצעת הדברה לעסקים?
הדברה לעסק יכולה להיות משהו קבוע או חד פעמי. אם מדובר אצלכם על עסק מתחום המזון אנו נמליץ לכם לבצע הדברה באופן שוטף אחת לחודש (לפחות), ואם מדובר על עסק בתחום שאינו מערב מזון כלל ולא מקבל סחורה בקרטונים על בסיס יומיומי הדברה אחת לתקופה (למשל כל 3-6 חודשים) בהתאם לסוג המזיק שתרצו להדביר מולו (ג'וקים, פרעושים, נמלים, מכרסמים, יתושים וכו'), תספיק לכם.
שירותי הדברה לעסק
מזיקיס מעניקים שירותי הדברה לעסקים מכל הלב, ונכון, זה נשמע סתם סלוגן אבל אנחנו ממש לוקחים את העסק אותו אנו מדבירים כאילו היה שלנו. אתן לכם דוגמה, נניח קיבלנו להדביר מסעדה או בית קפה והמצב קטסטרופה, בהתחלה נגיע רק לראות את המקום ולאחר מכן נשב יחד איתכם על תוכנית פעולה.
אנו מקבלים לידינו לא מעט מסעדות שלא עברו טיפול יסודי מספיק ונזהיר אתכם מראש שתוצאות אמיתיות במידה ויש לכם למשל תיקן גרמני – תראו תוך חודשיים-שלושה. במהלך החודשיים שלושה נגיע אחת לשבועיים (למרות שהתשלום הוא חודשי) על מנת לזרז אצלכם את התהליך.
נמליץ לכם כיצד לנהוג, מה לנקות, מה לאטום ומה לסגור – הפתרון ככל הנראה לא יגמר אצלכם בהדברה בלבד. רק שיתוף פעולה אמיתי מצידכם יבטיח 100% הגנה ממזיקים – אנחנו מבטיחים שאנחנו נעשה את החלק שלנו על הצד הטוב ביותר.
אנקדוטה –
לא מזמן קיבלנו לידינו מסעדה שהתלוננו בפנינו על תיקנים בכל מקום – כשהגענו למקום לא רק שחשכו עינינו אלא גם כשהתחלנו להזיז מקררים וכו' נגלה לפנינו קופסת פלסטיק עם דגים (שכנראה עבר זמנה ממזמן). כשדיברנו עם הנהלת המקום היא הודיעה לי שהיא משלמת סכומים גבוהים מאוד לחברת ניקיון וכנראה חברת הניקיון לא עשתה את מלאכתה כנדרש.
המסקנה היא אחת – רק שיתוף פעולה של המדביר עם האחראית יפתור את בעיית המזיקים ויתן לכם שקט אמיתי לאורך זמן.
פתרונות הדברה לעסקים
אין פתרונות קסם כשמדובר במזיקים. נכון שאנחנו ניתן לכם מגוון פתרונות בהתאם למה שנדרש – בין אם מדובר ביתושים, מכרסמים, נמלים, תיקנים ועוד – תקבלו מאיתנו את כל המידע, הידע והמקצועיות על מנת שנטפל יחד איתכם בבעיה.
שוב, לפני סגירת העסקה בינינו נגיע לבדוק יחד איתכם כיצד נוכל לעזור בדרך הטובה ביותר – רק ככה, ביסודיות ובמקצועיות נוכל לתת מענה הולם ופתרון הדברה אמיתי.
מה השוני בין הדברה בעסק להדברה בבית?
הדברה בעסק אינה דומה כלל להדברה בבית. כמו שהדברה במשרדי הייטק אינה דומה להדברה בבית. ביתינו הוא מבצרנו – והרבה פעמים אנו מתנהגים כך לבית שלנו. מצד שני כשאנחנו עובדים במקום עבודה כלשהו – על הניקיון אנחנו כבר פחות מקפידים, המטבח לא נראה כמו אצלנו בבית (שלא לדבר על הארון מתחת לכיור) ולעיתים אנחנו "שוכחים" גם אוכל בחוץ (ולא בפח או במקרר).
איך מתבצעת הדברה בעסקים?
אז כמובן שהדבר תלוי עסק – בקצרה נסקור לכם איך מתבצעת הדברה בכל עסק בהתאם לתחומו.
איך מתבצעת הדברה במסעדה?
במסעדות יכולות להיות בעיות רבות, החל ממעופפים שנובעים מלכלוך ושמן שהצטבר בניקוז, תיקן גרמני בכל פינה (בעיקר בגלל סגירות לא נכונות, חורים בקירות וחוסר בניקיון במקומות שלא רואים), זבובים שנובעים כתוצאה מלכלוך מאחורי הבר ומאחורי תנורים, מכרסמים (חולדות בעיקר) שנובעות מכך שמאחורי הקלעים של המסעדה (איפה שמניחים את כל הקרטונים, מפנים אשפה וכו') הוא גן עדן עבור חולדות ובמקרה וישנן חורים ואו משאירים את הדלת פתוחה אז החולדות גם ימצאו את הדרך אל אזור המטבח – וזה כמו שאומרים – רק על קצה המזלג.
מול כל בעיה כזאת אנחנו נכין חומה בצורה של הגנה.
- תיקן גרמני (או אמריקאי) – ריסוס בחומר בשם טמפריד (נכון לנובמבר 22') + ג'ל לתיקן גרמני + מדבקות פיתיון + אבקות (יכול להיות אבקת דורסיד ואו אבקת אדמה דיאטומית) – טיפול אחד לחודש או אחד לשבועיים (תלוי בנגיעות ובכמות התיקנים)
- מכרסמים (עכברים, חולדות) – בדיקה מהיכן הם מגיעים בעיקר – האם יש לסגור חורים, האם יש לטפל אחרת באזור פחי האשפה ולאחר מכן הצבת תיבות האכלה (עם רעלים בתוכן) + רעלים בבורות הביוב הסמוכים למסעדה וכן מלכודות בתוך המסעדה באזורים רגישים למכרסמים – כמו כן יתכנו טיפולים נוספים בהתאם לצורך – טיפול אחת לחודש (לפחות).
- זבובים ומעופפים כללי – מעבר לריסוס שמבוצע יחד עם ריסוס התיקנים – הצבת חרקנים (ישנם חרקנים בגדלים שונים) על מנת למשוך את כל המעופפים שלא מתו כתוצאה ישירה מהריסוס אל עבר החרקנים (יש להחליף את הפיתיון אחת ל.. או את הדבק שבתוך החרקן (נכון לחרקנים הגדולים)) – טיפול אחד לחודש (בהתאם לכמות הלכלוך המצטבר במסעדה).
- נמלים – ריסוס בחומר בשם טמפריד + הצבת מלכודות ואו שימוש בג'לים (או גרגרים) שהנמלים "הפועלות" לוקחות לקן ומרעילות את המלכה מהשורש – טיפול אחד לשלושה חודשים.
- יתושים – מעבר להצבת חרקנים ריסוס הצמחייה מחוץ לאזור המסעדה בחומר בשם – BUG – טיפול בחודשי הקיץ אחד לחודש.
וכן, ישנם עוד הרבה מזיקים שיכולים להיות בעסק המזון שלך – קצרה היריעה מלהרחיב – יותר קל להזמין אותנו ונעבור יחד על כל הבעיות שישנן או שיכולות להיות אצלכם בעסק.
איך מתבצעת הדברה בעסק מזון יבש (דוגמת עסקים שמוכרים פיצוחים, תבלינים וכו')
הדברה בעסקים מהסוג הזה מתחלקת ל – 2
- הדברת מכרסמים – ואז הטיפול הוא כמו סעיף מספר 2 בהדברת מסעדות
- הדברת לעש המזון – בעסקי מזון יבש, בעיקר כשקונים "בתפזורת" לא מעט פעמים מתפתחת בעיה של עש המזון. את הבעיה ניתן לפתור הן בריסוס (שמומלץ שיהיה אחת לחודש בקיץ ואחת לתקופה יותר ארוכה בחודשי הסתיו-חורף) יחד עם מלכודות פרומון שימשכו את המעופפים הללו.
על עסקים בתחום הזה לשמור על רצפה מבריקה ועוד יותר על ריצפה מאחורי העמדות – לרוב בכל מקום שבו הגענו להדביר כאשר התחלנו להזיז את הארונות שבתוכם מאוחסן המזון היבש – חשכו עינינו. לפסולת הזאת נמשכים החרקים – נקו גם היכן שלא רואים ותחסכו לעצמכם כאב ראש מיותר ומזיקים עוד יותר מיותרים.
איך מתבצעת הדברה בחנות שאינה חנות לממכר מזון?
- הדברה נגד עכברים וחולדות – אם איתרע מזלכם ודווקא בעסק שלכם (בגדים, מספרה וכו') החליט לבקר עכבר או חולדה רוב הסיכויים שמלכודות רגילות יפתרו את הבעיה. לפני שנגיע אליכם נשאל אתכם שאלות מקדימות כמו:
- האם יש חורים שאתם יודעים עליהם במחסן שפתוחים לרווחה כל הלילה?
- האם אתם משאירים מזון פתוח במטבחון בלילה?
במידה וכן – קודם כל טפלו בסעיפים הללו, לאחר שנגיע אליכם רוב הסיכויים שנציב מלכודות בתוך המקום, תיבות האכלה מחוץ לחנות ואף נפתח את בורות הביוב מסביב לחנות וגם שם נשים פיתיונות מורעלים למכרסמים.
- הדברת ג'וקים ונמלים – תבוצע בצורה הסטנדרטית כמו שמדבירים בבית – מסביב לכל הפנאלים, בכניסה לחנות ובמטבחון. את ההדברה הזאת נמליץ לכם לבצע רגע לפני סגירת החנות או לפחות שעה אחת לפני פתיחת החנות כדי שהלקוחות יוכלו לקנות אצלכם בראש שקט (הן מבחית מזיקים והן מבחינת הרעילות של החומר).
סוג המזיק | סימנים |
תיקן גרמני במסעדות |
תיקנים קטנים על וסמוך לקרטונים, תמצאו את התיקנים גם מאחורי מקררים, מנועים והאזורים החמים והחשוכים של המסעדה. |
תיקן אמריקאי במסעדה |
לרוב תיקנים אמריקאים יצאו באזורי הישיבה ולא במטבח המסעדה. את אזורי הישיבה יש לרסס אחת לתקופה ולרסס כמובן גם מחוץ למסעדה ובתוך הבורות הביוב הסמוכים למסעדה |
נמלים במסעדה | ריסוס כללי יפתור את הבעיה יחד עם מלכודות פיתיון שימשכו את הנמלים "הפועלות" לקחת את הרעל לקן ולהרעיל את הקן מהשורש |
מכרסמים | מכרסמים אוהבים במיוחד מפעלים, מסעדות, חנויות מזון וכו' – אטמו כל חור שאתם יכולים. הרימו קרטונים וסחורה מעל הקרקע |
מעופפים וחרקים אחרים |
ישנם עוד המון חרקים ומזיקים שיכולים להופיע בפתח העסק שלכם – הזמינו אותנו ויחד נבנה תוכנית פעולה נגד המזיקים השונים! |
הדברת עסקים – שאלות נפוצות
נושאים רלוונטים – שבטוח תרצו לקרוא מהם עוד: