הדברת עסקים

כותב הטקסט המופלא:

פורסם ב-:

עודכן מתי?

הדברת עסקים דורשת ניסיון, ידע וגמישות.
מדוע? כי הדברה לעסקים בטח כאלו מתחום המזון אינה דומה להדברה במטבח הביתי (ללקוח הפרטי). 

ניסיון – לצוות מזיקיס ניסיון שהחל כבר ב – 2011 בהדברה בכלל ובהדברת עסקים בפרט.
ידע – כי אין דומה מסעדה למסעדה ובית קפה אחד למשנהו. ישנן עסקים שבהם עיקר הבעיה יכולה להיפטר על ידי ניקיון וישנן עסקים שג’לים, מדבקות לתיקן גרמני וחרקן הם בגדר חובה.
גמישות – עסקים רבים מקבלים לקוחות במרבית שעות היממה. כדי להקל עליכם (בעלי המקום) מחד וכדי לא “להפחיד את הלקוחות” מאידך – אנו נגיע בשעות הסגירה או שעה לפחות לפני הפתיחה כדי שלקוחות הקצה בכלל לא ידעו שקיימת אצלכם בעיית מזיקים כזאת או אחרת. 

איך מתבצעת הדברה לעסקים?

הדברה לעסק יכולה להיות משהו קבוע או חד פעמי. אם מדובר אצלכם על עסק מתחום המזון אנו נמליץ לכם לבצע הדברה באופן שוטף אחת לחודש (לפחות), ואם מדובר על עסק בתחום שאינו מערב מזון כלל ולא מקבל סחורה בקרטונים על בסיס יומיומי הדברה אחת לתקופה (למשל כל 3-6 חודשים) בהתאם לסוג המזיק שתרצו להדביר מולו (ג’וקים, פרעושים, נמלים, מכרסמים, יתושים וכו’), תספיק לכם. 

שירותי הדברה לעסק

מזיקיס מעניקים שירותי הדברה לעסקים מכל הלב, ונכון, זה נשמע סתם סלוגן אבל אנחנו ממש לוקחים את העסק אותו אנו מדבירים כאילו היה שלנו. אתן לכם דוגמה, נניח קיבלנו להדביר מסעדה או בית קפה והמצב קטסטרופה, בהתחלה נגיע רק לראות את המקום ולאחר מכן נשב יחד איתכם על תוכנית פעולה.
אנו מקבלים לידינו לא מעט מסעדות שלא עברו טיפול יסודי מספיק ונזהיר אתכם מראש שתוצאות אמיתיות במידה ויש לכם למשל תיקן גרמני – תראו תוך חודשיים-שלושה. במהלך החודשיים שלושה נגיע אחת לשבועיים (למרות שהתשלום הוא חודשי) על מנת לזרז אצלכם את התהליך. 

נמליץ לכם כיצד לנהוג, מה לנקות, מה לאטום ומה לסגור – הפתרון ככל הנראה לא יגמר אצלכם בהדברה בלבד. רק שיתוף פעולה אמיתי מצידכם יבטיח 100% הגנה ממזיקים – אנחנו מבטיחים שאנחנו נעשה את החלק שלנו על הצד הטוב ביותר. 

לכלוך מאחורי מקרר בבית קפה

אנקדוטה – 

לא מזמן קיבלנו לידינו מסעדה שהתלוננו בפנינו על תיקנים בכל מקום – כשהגענו למקום לא רק שחשכו עינינו אלא גם כשהתחלנו להזיז מקררים וכו’ נגלה לפנינו קופסת פלסטיק עם דגים (שכנראה עבר זמנה ממזמן). כשדיברנו עם הנהלת המקום היא הודיעה לי שהיא משלמת סכומים גבוהים מאוד לחברת ניקיון וכנראה חברת הניקיון לא עשתה את מלאכתה כנדרש. 

המסקנה היא אחת – רק שיתוף פעולה של המדביר עם האחראית יפתור את בעיית המזיקים ויתן לכם שקט אמיתי לאורך זמן. 

פתרונות הדברה לעסקים

אין פתרונות קסם כשמדובר במזיקים. נכון שאנחנו ניתן לכם מגוון פתרונות בהתאם למה שנדרש – בין אם מדובר ביתושים, מכרסמים, נמלים, תיקנים ועוד – תקבלו מאיתנו את כל המידע, הידע והמקצועיות על מנת שנטפל יחד איתכם בבעיה. 

שוב, לפני סגירת העסקה בינינו נגיע לבדוק יחד איתכם כיצד נוכל לעזור בדרך הטובה ביותר – רק ככה, ביסודיות ובמקצועיות נוכל לתת מענה הולם ופתרון הדברה אמיתי. 

מה השוני בין הדברה בעסק להדברה בבית?

הדברה בעסק אינה דומה כלל להדברה בבית. כמו שהדברה במשרדי הייטק אינה דומה להדברה בבית. ביתינו הוא מבצרנו – והרבה פעמים אנו מתנהגים כך לבית שלנו. מצד שני כשאנחנו עובדים במקום עבודה כלשהו – על הניקיון אנחנו כבר פחות מקפידים, המטבח לא נראה כמו אצלנו בבית (שלא לדבר על הארון מתחת לכיור) ולעיתים אנחנו “שוכחים” גם אוכל בחוץ (ולא בפח או במקרר). 

איך מתבצעת הדברה בעסקים?

אז כמובן שהדבר תלוי עסק – בקצרה נסקור לכם איך מתבצעת הדברה בכל עסק בהתאם לתחומו. 

הדברה במסעדה - סימני תיקנים

איך מתבצעת הדברה במסעדה?

במסעדות יכולות להיות בעיות רבות, החל ממעופפים שנובעים מלכלוך ושמן שהצטבר בניקוז, תיקן גרמני בכל פינה (בעיקר בגלל סגירות לא נכונות, חורים בקירות וחוסר בניקיון במקומות שלא רואים), זבובים שנובעים כתוצאה מלכלוך מאחורי הבר ומאחורי תנורים, מכרסמים (חולדות בעיקר) שנובעות מכך שמאחורי הקלעים של המסעדה (איפה שמניחים את כל הקרטונים, מפנים אשפה וכו’) הוא גן עדן עבור חולדות ובמקרה וישנן חורים ואו משאירים את הדלת פתוחה אז החולדות גם ימצאו את הדרך אל אזור המטבח – וזה כמו שאומרים – רק על קצה המזלג

מול כל בעיה כזאת אנחנו נכין חומה בצורה של הגנה. 

  1. תיקן גרמני (או אמריקאי) – ריסוס בחומר בשם טמפריד (נכון לנובמבר 22′) + ג’ל לתיקן גרמני + מדבקות פיתיון + אבקות (יכול להיות אבקת דורסיד ואו אבקת אדמה דיאטומית) – טיפול אחד לחודש או אחד לשבועיים (תלוי בנגיעות ובכמות התיקנים)
  2. מכרסמים (עכברים, חולדות) – בדיקה מהיכן הם מגיעים בעיקר – האם יש לסגור חורים, האם יש לטפל אחרת באזור פחי האשפה ולאחר מכן הצבת תיבות האכלה (עם רעלים בתוכן) + רעלים בבורות הביוב הסמוכים למסעדה וכן מלכודות בתוך המסעדה באזורים רגישים למכרסמים – כמו כן יתכנו טיפולים נוספים בהתאם לצורך – טיפול אחת לחודש (לפחות). 
  3. זבובים ומעופפים כללי – מעבר לריסוס שמבוצע יחד עם ריסוס התיקנים – הצבת חרקנים (ישנם חרקנים בגדלים שונים) על מנת למשוך את כל המעופפים שלא מתו כתוצאה ישירה מהריסוס אל עבר החרקנים (יש להחליף את הפיתיון אחת ל.. או את הדבק שבתוך החרקן (נכון לחרקנים הגדולים)) – טיפול אחד לחודש (בהתאם לכמות הלכלוך המצטבר במסעדה). 
  4. נמלים – ריסוס בחומר בשם טמפריד + הצבת מלכודות ואו שימוש בג’לים (או גרגרים) שהנמלים “הפועלות” לוקחות לקן ומרעילות את המלכה מהשורש – טיפול אחד לשלושה חודשים. 
  5. יתושים – מעבר להצבת חרקנים ריסוס הצמחייה מחוץ לאזור המסעדה בחומר בשם – BUG – טיפול בחודשי הקיץ אחד לחודש.

וכן, ישנם עוד הרבה מזיקים שיכולים להיות בעסק המזון שלך – קצרה היריעה מלהרחיב – יותר קל להזמין אותנו ונעבור יחד על כל הבעיות שישנן או שיכולות להיות אצלכם בעסק. 

הדברת עש המזון

איך מתבצעת הדברה בעסק מזון יבש (דוגמת עסקים שמוכרים פיצוחים, תבלינים וכו’)

הדברה בעסקים מהסוג הזה מתחלקת ל – 2 

  1. הדברת מכרסמים – ואז הטיפול הוא כמו סעיף מספר 2 בהדברת מסעדות 
  2. הדברת לעש המזון – בעסקי מזון יבש, בעיקר כשקונים “בתפזורת” לא מעט פעמים מתפתחת בעיה של עש המזון. את הבעיה ניתן לפתור הן בריסוס (שמומלץ שיהיה אחת לחודש בקיץ ואחת לתקופה יותר ארוכה בחודשי הסתיו-חורף) יחד עם מלכודות פרומון שימשכו את המעופפים הללו. 

על עסקים בתחום הזה לשמור על רצפה מבריקה ועוד יותר על ריצפה מאחורי העמדות – לרוב בכל מקום שבו הגענו להדביר כאשר התחלנו להזיז את הארונות שבתוכם מאוחסן המזון היבש – חשכו עינינו. לפסולת הזאת נמשכים החרקים – נקו גם היכן שלא רואים ותחסכו לעצמכם כאב ראש מיותר ומזיקים עוד יותר מיותרים. 

איך מתבצעת הדברה בחנות שאינה חנות לממכר מזון? 

  1. הדברה נגד עכברים וחולדות – אם איתרע מזלכם ודווקא בעסק שלכם (בגדים, מספרה וכו’) החליט לבקר עכבר או חולדה רוב הסיכויים שמלכודות רגילות יפתרו את הבעיה. לפני שנגיע אליכם נשאל אתכם שאלות מקדימות כמו:
    1. האם יש חורים שאתם יודעים עליהם במחסן שפתוחים לרווחה כל הלילה?
    2. האם אתם משאירים מזון פתוח במטבחון בלילה?

במידה וכן – קודם כל טפלו בסעיפים הללו, לאחר שנגיע אליכם רוב הסיכויים שנציב מלכודות בתוך המקום, תיבות האכלה מחוץ לחנות ואף נפתח את בורות הביוב מסביב לחנות וגם שם נשים פיתיונות מורעלים למכרסמים. 

  1. הדברת ג’וקים ונמלים – תבוצע בצורה הסטנדרטית כמו שמדבירים בבית – מסביב לכל הפנאלים, בכניסה לחנות ובמטבחון. את ההדברה הזאת נמליץ לכם לבצע רגע לפני סגירת החנות או לפחות שעה אחת לפני פתיחת החנות כדי שהלקוחות יוכלו לקנות אצלכם בראש שקט (הן מבחית מזיקים והן מבחינת הרעילות של החומר).

איך מתבצעת הדברה בבית קפה? 

הדברה בבית קפה דומה מאוד להדברה במסעדות גדולות. אל תחשבו שאם בית הקפה הוא קטן אז הצרות אצלו קטנות (הרבה פעמים ההפך הוא הנכון). במידה ולא מקפידים על ניקיון, על סדר הסחורה, הוצאתם מהקרטונים מחוץ למסעדה ועוד – תהיינה הבעיות בבית הקפה השכונתי זהות לבעיות במסעדה גדולה. 

איך מתבצעת הדברה במפעל? 

מפעלים לרוב סובלים בעיקר מבעיות של מכרסמים בדגש על חולדות ועכברים. מפעלים לרוב בנויים בצורה שבה סחורה מוערמת אחת על השנייה בקרטונים אינספור והסחורה כולה ממוקמת על גבי משטחים. 

חשוב מאוד במפעלים לא להניח סחורה ישירות על הקרקע אלא בצורה מוגבהת מהקרקע – רק בצורה הזאת יש אפשרות למקם מלכודות רעלים בצורה יעילה ולהילחם בצורה טובה נגד המכרסמים. 

אם אצלכם הסחורה אינה מוגבהת מהקרקע גם לזה יש פתרון – נצטרך להגיע אליכם להעריך את המצב ולהסביר לכם מה ניתן לעשות. 
בנוסף במפעל לרוב ישנו מטבחון. חשוב מאוד לשמור על ניקיון המטבחון ולהתייחס למטבחון הזה כאילו זה מטבח ביתכם. מפעל שאינו סגור הרמטית (מבחינת המבנה) ובנוסף המטבחון שלו מלוכלך – יקח מעט מאוד זמן עד שהמכרסמים ימצאו את דרכם אליכם. 

דבר נוסף שקיים לא מעט במפעלים הם חדרים מאולתרים. הבעיה בחדרים המאולתרים הללו היא הנישות שנוצרות למכרסמים לעבור ממקום למקום בלי להראות שהם קיימים. שימו לב שאין אצלכם במפעל שום נישות מיותרות עבור מכרסמים, שקירות המפעל סגורות הרמטית ואין פיצוצים בקירות או בתקרות שדרכם מכרסמים, בעיקר עכברים וחולדות יוכלו להיכנס (אלא אם כן אתם מחפשים עובדים נוספים למפעל). 

איך מתבצעת הדברה במחסני מזון? 

כבר כתבנו לא מעט על מפעלים, מסעדות בתי קפה ועוד. במחסני מזון יכולה להיווצר בעיה של תיקנים ומכרסמים. שימו לב שהמזון כולו סגור על מנת לא לספק למכרסמים “מזון מתחרה” כשאנו נציב את המלכודות והרעלים שלנו ושכל הסחורה מורמת מהקרקע. 

לגבי תיקנים – במידה והקרטונים שבהם המזון ארוז הינו נגוע – אתם תשימו לב שמתחילה תופעה של “תיקן גרמני” אצלכם. טפלו בה במהירות ואל תחשבו שהבעיה תיפטר מעצמה – זכרו: מחזור החיים של תיקן גרמני מהיר פי 3 מאחיו התיקן האמריקאי. לכן במידה וזיהיתם סוגי ג’וקים קטנים (ובהירים יותר) – הזמינו אותנו על מנת שנוכל לפתוח בתוכנית הדברה עבור מחסן המזון שלכם. 

איך מתבצעת הדברה בסופר? 

רוב הבעיות שיכולות להיות בסופר הן חולדות עכברים ותיקנים. שימו לב דווקא בסופר לא קל לפתור את הבעיה רק בהשמה של רעלים ואו מלכודות למכרסמים כיוון שכל הסופר בעצם הוא מזון עבור המכרסמים. במקרה שיש לכם בעיה של מכרסמים בסופר צריך בראש ובראשונה להבין מאיפה הם נכנסים אליכם והאם ניתן לאטום לחלוטין את המחסן שבו האוכל שלכם מאוחסן. רוב בעיות המכרסמים לא יהיו בסופר עצמו אלא במחסן מאחורה – במידה והמחסן אינו סגור הרמטית יהיה לא פשוט (אך אפשרי) לטפל בבעיית המכרסמים.

מעבר לזה ביצוע הדברה אחת לחודש (עד שלושה חודשים) לטיפול בתיקנים הינו הכרחי עבור הסופר כיוון שהוא מקבל המון סחורה בקרטונים (שעלולים להיות נגועים בתיקן גרמני) וכן לא מעט פעמים ראינו והבחנו בחלב שנשפך במחסן, בשאריות מזון שלא נוקו מאחורי מקררים בסופר עצמו ובעוד מקרים בהם מבחינת לקוח הקצה הוא לא יבחין בהם אבל לתיקנים, לחולדות ולשאר המזיקים – זה הדבר הראשון שהם יבחינו בו. 

סוג המזיקסימנים
תיקן גרמני במסעדות

תיקנים קטנים על וסמוך לקרטונים, תמצאו את התיקנים גם מאחורי מקררים, מנועים והאזורים החמים והחשוכים של המסעדה.

תיקן אמריקאי במסעדה

לרוב תיקנים אמריקאים יצאו באזורי הישיבה ולא במטבח המסעדה. את אזורי הישיבה יש לרסס אחת לתקופה ולרסס כמובן גם מחוץ למסעדה ובתוך הבורות הביוב הסמוכים למסעדה

נמלים במסעדהריסוס כללי יפתור את הבעיה יחד עם מלכודות פיתיון שימשכו את הנמלים “הפועלות” לקחת את הרעל לקן ולהרעיל את הקן מהשורש
מכרסמיםמכרסמים אוהבים במיוחד מפעלים, מסעדות, חנויות מזון וכו’ – אטמו כל חור שאתם יכולים. הרימו קרטונים וסחורה מעל הקרקע
מעופפים וחרקים אחרים

ישנם עוד המון חרקים ומזיקים שיכולים להופיע בפתח העסק שלכם – הזמינו אותנו ויחד נבנה תוכנית פעולה נגד המזיקים השונים!


כל כמה זמן יש להדביר עסק מזון?

אם בבעלותכם מסעדה ואו בית קפה אתם צריכים להדביר לפחות אחת לחודש! אנו מכירים מסעדות שמדבירות גם אחת לשבוע (תלוי במזיקים ובנגיעות שיש אצלהם) ודווקא במסעדות גם אם כרגע השטח “נראה נקי” – הדברה אחת לחודש היא בגדר חובה אצלכם (גם בשביל לא לתת לשום דבר להתפתח ולשגשג). 



כל כמה זמן יש להדביר מסעדה ובתי קפה?

אחת לחודש לפחות. הרבה יותר קל למנוע מאשר לרפא – לכן גם אם המצב נראה “בסדר” אצלכם כרגע – תשאירו אותו נקי ואל תחכו שהמזיקים יתחילו להרים ראשם.



כל כמה זמן יש להדביר חנויות שאינן מסעדות?

חנויות מטבען לרוב נמצאות במפלס הקרקע של הרחוב – לכן נמליץ לכם לבצע הדברה לפחות אחת לשנה על מנת שלא יפתחו אצלכם או בקרבתכם מיני מזיקים.

היה חלק שעניין אתכם במיוחד?

הדברה במסעדה

מי כתב את כל השטויות האלה?

לפוסט הקודם:
לפוסט הבא (עלינו לטובה):

יותר מעניין מזה – אין. (פוסטים אחרונים שנכתבו)

  • הדברת דג הכסף לבד

    הדברת דג הכסף לבד

    אתם לא בטוחים מה אתם רואים לנגד עיניכם נכון? הזזתם את הספה, פתחתם את המגירה במטבח, הרחקתם את המיטה כדי לנקות מאחוריה ופתאום חרק בצבע אפור כסוף עם צורה לא ברורה מזדחל שם. מזל טוב, דג הכסף אצלכם בבית – איך מבצעים הדברת דג הכסף לבד? בכתבה הקצרצרה שלפניכם.

    קרא, קרא עוד..

  • מה זבובים אוכלים? 

    מה זבובים אוכלים? 

    מה זבובים אוכלים? זה יכול לנוע מנקטר צמחים ופירות עד כאלה שלא יכולים בלי המנה היומית הבשרית שלהם. רוצים לדעת עוד? (אנחנו יודעים שכן), בכתבה הבאה שלפניכם.

    קרא, קרא עוד..

  • הזבובים הנפוצים ביותר

    הזבובים הנפוצים ביותר

    זבובים הם המזיקים הנפוצים ביותר הקיימים, אין דרך להתחמק מהם ואין דרך להעלים אותם לגמרי (לצערנו). כן יש דרך לשלוט בכמות שלהם, למתן אותם ולהפחיתם לרמה שלא תזיק לכם.בכתבה הקצרה נספר אודות עובדות מעניינות על הזבובים הנפוצים ביותר, מידע תמונות וכל מה שיעזור לכם כדי לקבל תמונה קצת יותר ברורה (אם אתם רוצים רק להעלים…

    קרא, קרא עוד..