אז איך נמנעים ואיך להימנע מפשפשי מיטה (פשפשים) בבית? די בקלות! ראשית, היו מודעים לכך שהם קיימים – אל תשאלו שאלות קיומות כמו למה הם הגיעו, איך הם הגיעו דווקא אלי וכו’ (אגב, על הכל יש לי תשובות) אלא פשוט היו מודעים לעובדה שהם כאן, וכאן כדי להישאר. האם הדברת פשפשים טבעית קיימת? מה מדביר “רגיל” עושה ומה במזיקיס עושים? – הכל בכתבה שלפניכם (מעניין, נשבעים לכם).
מה אתם יכולים לעשות בעצמכם כדי להיפטר מהם – בטבלה אחת
במה להצטייד? | איך להיפטר מהפשפשים? |
---|---|
שואב אבק | שאבו אבק מהמזרון (משני צדדיו), מבסיס המיטה, מארגז המצעים, משקעי החשמל, מהשידות שליד המיטה, מחורים בקיר (שתקעתם בהם מסמרים), מתמונות, מארון הבגדים ומכל מה שנמצא ברדיוס של 2-3 מטר מהמיטה שלכם. |
מכשיר קיטור | עברו עם מכונת קיטור באותן מקומות שבהם שאבתם – עברו על כפלי המזרון, עברו על המזרון עצמו (במידה והקיטורית שיש ברשותכם מספיק חזקה), עברו על בסיס המיטה, גב המיטה, הפנאלים, חריצי הארון, חריצים וסדקים בקירות, גבי התמונות וכו’ |
מכונת כביסה (כביסה חמה) או מייבש | הכניסו את הבגדים לכביסה חמה (60 מעלות או יותר) או למייבש כביסה למשך 45 דקות.
בגדים שיהרסו בחום תוכלו להכניס למספר שעות ל…מקפיא! (חום קיצוני או קור קיצוני הורג את הפשפשים). |
קייס שעוטף את המזרון ב – 360 מעלות (לקנייה ממזיקיס במחיר הזול בארץ) | עטפו את המזרון שלכם בקייס מיוחד נגד פשפשים (שעוטף את המזרון ב – 360 מעלות) ככה שגם אם יש פשפשים בתוך המזרון הם לעולם לא יוכלו לצאת לעקוץ אתכם (הם ימותו אם לא ישתו דם במשך 12 חודשים). |
אבקה דיאטומית | פזרו אדמה דיאטומית (שימו לב זהו לא חומר רעיל) – סביב כל האזורים בהם ראיתם נגיעות של פשפשים – זה יכול להיות על גבי המזרון, בבסיס המיטה בתוך השקעים וכו’ – האדמה הדיאטומית תייבש את פשפשי המיטה ובצורה הזאת תגרום למותם. |
חומר ריסוס (כזה שנמכר לקהל הרחב דוגמת K2000 וכו’). | רססו עם כל חומר ריסוס שנמכר לקהל הרחב על גבי בסיס המיטה, בתוך ארגז המצעים, על הפנאלים ובכלל איפה שראיתם סימנים לפשפשים או את הפשפשים עצמם. |
- מה אתם יכולים לעשות בעצמכם כדי להיפטר מהם – בטבלה אחת
- הדברת פשפש המיטה לבד – אפשרית?
- הדרכים המובילות כדי להימנע מפשפשי מיטה מלהכנס בכלל הביתה:
- איך פשפשי המיטה הגיעו דווקא אלי?
- האם פשפשי המיטה יכולים להגיע על גבי בעלי החיים?
- פשפשי המיטה הם הטרמפיסטים הטובים ביותר
- אני מפחד.ת שכל הבית שלי עכשיו מלא בפשפשים? היכן עלי לבדוק?
- מה במזיקיס עושים נגד פשפשי מיטה?
- הדברת פשפשים טבעית – שאלות נפוצות
הדברת פשפש המיטה לבד – אפשרית?
רוצים לבצע הדברת פשפש המיטה לבד? ביררתם עם מדבירים, ביררתם מחירים וחטפתם חום? (לא סתם אנו מבצעים הדברת פשפשי מיטה בחום) אז אנחנו כאן במזיקיס – ניתן לכם את כל הטיפים כיצד להיפטר לבד מפשפש המיטה. נספר לכם על התהליך שמדבירים בדרך כלל יבצעו אצלכם (לא אצלנו, לנו יש שיטה שונה – תוכלו לקרוא עליה כאן) ואם תעקבו צעד אחר צעד ובמידה והבעיה היא בראשיתה – תוכלו לחסוך לא מעט כסף.
איך בעבר היינו מבצעים הדברת לפשפש המיטה?
הדרכים המובילות כדי להימנע מפשפשי מיטה מלהכנס בכלל הביתה:
- ראיתם מזרון או מיטה ברחוב? אל תחשבו על להכניס אותה הביתה!
- קניתם מיטה או מזרון יד 2? תחקרו טוב את מי שאתם קונים ממנו וחפשו סימנים לפשפשים.
- קניתם ריהוט יד 2 או אספתם ריהוט מהרחוב? עשו בדיקה יסודית שיחד עם השידה או התמונה החדשה לא הבאתם איתכם את פשפשי המיטה.
- חוזרים מצימר בצפון, ממלון באילת או מחופשה בחו”ל? וודאו שלא הכנסתם איתכם במזוודה או בתיק את פשפשי המיטה – איך תוכלו לדעת? אם לא נעקצתם במלון אז הניחו לזה – אך אם נעקצתם בדקו ב – 7 עיניים והימנעו מלהביא הביתה את פשפשי המיטה.
- “למגזימים” – בטרם אתם נשכבים על המיטה הנוחה של בית המלון חפשו סימנים להימצאות פשפשים כמו:
- הפשפשים עצמם.
- נקודות שחורות (“כמו כתמים”) בכפלי המזרון ובבסיס המיטה
- מצאתם? בקשו לעבור חדר!
- “למגזימים” – בטרם אתם נשכבים על המיטה הנוחה של בית המלון חפשו סימנים להימצאות פשפשים כמו:
- הילד.ה חזרו מהצבא או מהפנימייה? אם אחד מהם מדווח על עקיצות בדקו את התיק של הילד.ה שאין שם שום זכר לפשפשים, כבסו את הבגדים (או המדים) ב – 60 מעלות ואו הכניסו אותם למייבש למשך 45 דקות (את הבגדים, לא את הילד.ה).
איך פשפשי המיטה הגיעו דווקא אלי?
זה לא אישי, כלומר זה אולי טיפה אישי כי הם חיים מהדם שלכם אבל ONCE הכנסתם אותם לדירתכם קשה מאוד להיפטר מהם לבד (ואנחנו נרחיב כיצד להיפטר מהם לבד בקרוב).
עדיף למנוע מאשר לרפא – אמא שלי אמרה לי את זה הרבה פעמים וזה משפט שאני חוזר עליו אינספור פעמים באתר – עדיף למנוע מאשר לרפא.
אם אתם לא בטוחים במקום שאתם ישנים בו (הפשפשים יכולים להיות גם במלונות הכי יוקרתיים וגם בהוסטלים הפחות יוקרתיים), אם אתם לא בטוחים ברהיט או המזרון החדש שקניתם תפקחו עיניים, שימו לב לכל עקיצה חדשה ואם הבעיה תהיה רק בראשיתה יכול להיות שבכמה צעדים פשוטים תיפטרו מזה לבד.
האם פשפשי המיטה יכולים להגיע על גבי בעלי החיים?
חד משמעית לא. אם יצאתם לטיול עם הכלב, או החתול שלכם נכנס ויוצא באין מפריע מהבית אל החוץ – לא החתול ולא הכלב יביאו איתם את הפשפשים. אתם יכולים להיות רגועים בעניין הזה.
פשפשי המיטה ניזונים אך ורק מדם של בני האדם ולכן אין להם מה לחפש על בעלי החיים שלכם (מה שלא נכון עבור פרעושים).
פשפשי המיטה הם הטרמפיסטים הטובים ביותר
פשפשי המיטה בניגוד לפרעושים הם הרבה יותר מגושמים. בעוד פרעושים נראים כמו נקודות שחורות קטנות שקופצות – פשפשי המיטה הם חרקים שקל לזהות בעין, בצבע אדום בוהק ולא מהירים מי יודע מה (ראיתם פעם ג’וק שמזהה שהולכים לצוד אותו? אז ממש לא כאלה).
כל זה נחמד והכל אבל אין טרמפיסטים כמו פשפשי המיטה! מכירים שתמיד שיורדים לסיני אומרים לכולם שיבדקו שאין תרמילים או כדורים בתיק? ותמיד יש איזה ישראלי שנעצר בגלל זה?
אז תחשבו שבדיוק ככה פשפשים עוברים ממקום למקום במזוודות שלנו, בתיקים שלנו ובתוך החפצים – הם לא יעברו ממש על גבינו או על הבגדים שלנו אבל כן בתוך המקומות החשוכים ביותר של המזוודה, התיק והחפצים שאיתם חזרנו מהחופשה.
אז מה לעשות כדי להימנע ב – 100% מפשפשים בתוך הבית?
- הכניסו מהר ככל האפשר את הבגדים לכביסה חמה (60 מעלות) או למייבש כביסה למשך 45 דקות.
- עברו על כל פינה של המזוודה והתיקים שלכם ובדקו שאין שם סימנים לפשפשים.
- חושדים שיש משהו? הכניסו לשקית סגורה את התיק (או המזוודה) והניחו מול שמש ישירה למשך יום (או הכניסו לאוטו ושהאוטו יעמוד בשמש ישירה).
- זכרו – מעל 52 מעלות הפשפשים מתים.
אני מפחד.ת שכל הבית שלי עכשיו מלא בפשפשים? היכן עלי לבדוק?
קורה לא אחת שאנשים שכבר פשפשים נכנסו לביתם מתחילים לפתח פחדים ולא להבין היכן נמצאים כל הפשפשים. זה טבעי לחלוטין כיוון שפשפשים ממש יכולים להיות בכל מקום! החל משקעי החשמל, דרך בסיס המיטה, גב המיטה, ארונות הבגדים ועוד – אבל כמו שכבר הבנתם – אנחנו במזיקיס באים לתת לכם פתרונות אמיתיים ולא סתם להפחיד.
אז היכן עלי לבדוק?
זה מאוד פשוט (ומגובה בכמעט עשור של התעסקות עם פשפשי המיטה)
- בסיס המיטה – הורידו את המזרון וחפשו ממש בכל החריצים בבסיס המיטה. הפכו את בסיס המיטה וחפשו גם שם בכל ארבעת הפינות – חפשו את הפשפשים עצמם, את הסימנים שלהם (בעיקר נקודות שחורות כמו כתמים) או את הביצים הלבנות (למתקדמים יותר).
- המזרון וכפליו – חפשו על גבי המזרון, חפשו בכפלי המזרון, הפכו את המזרון וחפשו גם שם – זכרו – פשפשי המיטה סולדים מאור יום ולכן עליכם לחפש במקומות החשוכים ביותר.
אם לא מצאתם ב – 2 המקומות הללו – ב 99% תוכלו להפסיק לחפש. כלומר במידה ויש לכם נגיעות בבית של פשפשים הם יופיעו תחילה ב – 2 המקומות הללו ורק לאחר מכן יתפשטו למקומות נוספים.
מה במזיקיס עושים נגד פשפשי מיטה?
בקצרה – כי כתבנו על זה לא מעט – אנחנו מחממים את החדר ל – 60 מעלות, נשארים בטמפ’ הגבוהה הזאת 90 דקות ולאחר מכן מרססים בעדינות במקומות המועדים לביצוע “וידוא הריגה”.
אנחנו משתמשים במעט חומר הדברה, בעיקר כי אנחנו סומכים על החום שיבצע (והוא מבצע ביג טיים) את העבודה. עוד על הדברת פשפש המיטה בחום – ואנחנו גם נותנים שנה אחריות לכל הכיף הזה.
הדברת פשפשים טבעית – שאלות נפוצות
נושאים רלוונטים – שבטוח תרצו לקרוא מהם עוד: